Anmod om ledig vagt
For at tage en ledig vagt skal du anmode om den. De ledige vagter vises enten med stiplet linje og/eller med et "F". I de fleste tilfælde vil din leder skulle godkende din anmodning før du bliver tildelt vagten.
De ledige vagter vises i deres egen fane under Vagtoversigt i browseren og i under Planlagt i app'en. Både i browseren og i app'en er der en genvej til de ledige vagter fra startsiden.
Sådan gør du
- Klik på den ledige vagt du ønsker at anmode om og klik på Anmod.
- Hvis du fortryder at du har anmodet om en vagt kan du annullere din anmodning, så længe at din anmodning ikke er godkendt endnu. Det gør du samme sted som du anmodede om den.
Når du har anmodet om en vagt kan du se den som gul i kalenderen og under Mine anmodninger i app'en. I browseren kan du se vagten under dine vagter - sålænge den ikke er godkendt vil den stå som "afventer".
Frigiv vagt
Hvis du vælger at frigive din vagt betyder det at dine kollegaer kan se denne vagt som ledig og har mulighed for at byde ind på den. Vær dog opmærksom på at du sandsynligvis stadig er tildelt vagten indtil den er overtaget af en anden medarbejder, så du skal holde øje med om din frigivne vagt forsvinder fra din vagtoversigt.
Det er muligt at din virksomhed har sat en begrænsning på hvor tæt på din vagt at du må frigive den, det kunne fx være at du ikke må frigive din vagt, hvis der er mindre end end uge til den afholdes.
Sådan gør du
- Klik på din vagt og bagefter på Frigiv.
- Hvis du fortryder at du har frigivet en vagt kan du annullere den, så længe at der ikke er andre medarbejdere der har anmodet om den. Det gør du samme sted som du frigav den.
App:
Browser:
Når du har frigivet en af dine vagter vil de vises som frigivne (de ses under ledige vagter eller med et "F" i kalenderen og med stiplet linje).
Overdrag vagt
At overdrage en vagt er lidt det samme som at frigive en vagt, men du gør det bare til en specifik person. Denne person vil se din vagt som ledig og kan derefter anmode om den. Det er kun den person du vælger at overdrage til der kan se vagten som ledig.
Det er samme proces at overdrage en vagt som at frigive en vagt, med den ene undtagelse at du vælger hvem der skal kunne se at vagten er ledig.
Sådan gør du
- Klik på din vagt og bagefter på Overdrag.
- Vælg hvem du vil overdrage vagten til.
- Hvis du fortryder at du har overdraget en vagt kan du annullere den, så længe at den person du valgte at overdrage til ikke har anmodet om den endnu. Det gør du samme sted som du overdrog den.
App:
Browser: